Llei de camins públics i rutes de senderisme de Mallorca i Menorca

 El Govern Balear va aprovar al desembre de 2018 la Llei de Camins públics i rutes de senderisme de Mallorca i Menorca. Una iniciativa del Consell de Mallorca, a la qual es va afegir el nostre Consell de Menorca. Una eina d’ordenació i protecció dels camins públics de la què creiem que tots aquells que els estimem hem de felicitar-nos.

 

És curiós com els canvis en la nostra societat modifiquen el valor de molts béns. Béns amb un valor que prové de la necessitat del seu ús i de la seva utilitat. Amb els canvis en els mitjans de transport molts camins rurals van deixar de tenir valor i es van oblidar, es van perdre o van ser absorbits per les propietats privades veïnes.

 

La societat està en continu canvi i va començar a aparèixer la necessitat d’incrementar el contacte amb la natura, l’estima pels béns etnològics, les activitats esportives i d’entreteniment a l’aire lliure. I el valor dels camins rurals i d’ús públic es va recuperar.

 

Aquesta llei dóna idea de l’important valor que actualment donem a aquestes xarxes viàries oblidades. I ha de ser una eina bàsica primer  per conèixer i inventariar els camins de les nostres illes, la seva propietat, els drets d’ús que pot haver sobre ells. Segon per establir els drets i deures de tots les institucions i persones amb interessos en els camins, institucions insulars i locals, propietaris, residents, empresaris agrícoles, senderistes, turistes …

 

Una altra cosa serà que pugui ajudar a solucionar els diversos litigis sobre propietat i ús que hi ha a les illes. A Menorca ens alegraríem si ens ajudés als dos litigis més importants, el camí d’en Kane, en el seu tram entre Ferreries i Ciutadella i al camí de Binigaus al seu pas per Binigaus Nou.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top